حضور بیش از حد گردشگران داخلی و خارجی در کوه معروف فوجی موجب افزایش نگرانیها درباره این میراث جهانی یونسکو شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از ژاپن تودی، کوه فوجی که در میان استانهای یاماناشی و شیزوئوکا در شرق ژاپن قرار گرفته است، همیشه در بین گردشگران محلی و خارج از کشور محبوب بوده اما افزایش اخیر گردشگران ورودی به ژاپن منجر به سطوح شدید آلودگی و دیگر آسیبها شده و بر این اساس مسئولان اعلام کردهاند ممکن است مجبور شوند اقدامات شدیدی مانند محدود کردن تعداد بازدیدکنندگان و یا ایجاد دسترسی به کوه تنها از طریق تراموا را در برنامه قرار دهند که البته این خط تراموا هنوز ساخته نشده است.
«ماساتاکه ایزومی» یکی از مقامات استان یاماناشی در جریان یک تور برای رسانههای خارجی که آخر هفته قبل از بسته شدن مسیرهای کوهنوردی برگزار شد، به خبرنگاران گفت: «فوجی با یک بحران واقعی روبهروست. این امر غیرقابل کنترل است و ما میترسیم که کوه فوجی به زودی آنقدر غیرجذاب شود که هیچ کس مایل به صعود از آن نباشد».
کوه فوجی ۱۰ سال پیش در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت که این محبوبیت آن را بیشتر کرد. اما ثبت جهانی این میراث طبیعی به شرطی حاصل شد که ژاپن ازدحام بیش از حد و آسیبهای زیستمحیطی بازدیدکنندگان را کاهش دهد و چشمانداز مصنوعی آن را اصلاح کند، مانند پارکینگهای بزرگی که برای پذیرش گردشگران ساخته شدهاند.
با این حال، ازدحام در این منطقه بدتر شده است. سوبارو، پنجمین و بزرگترین ایستگاه پایه، در تابستان امسال حدود چهار میلیون بازدیدکننده داشت که ۵۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۳ جهش داشته است. علیرغم سرعت دیوانهوار نظافت توسط سرایداران، مشاغل و داوطلبان، رسانههای اجتماعی مملو از پستهایی درباره مناطق آلوده و تپههای زباله در مسیر کوهنوردی هستند.
«ماساتاکه ایزومی» نگران است که شورای بینالمللی بناها و محوطهها (ICOMOS) که به کمیته میراث جهانی مشاوره میدهد، درخواست بهروزرسانی از شرایط کوه فوجی را داشته باشد.
مقامات میگویند که صعود سرعتی و بدون استراحت برای تماشای طلوع خورشید و فرود در همان روز از بلندترین قله ژاپن، همچنین یک دردسر فزاینده است.
طبق گفته پلیس استان شیزوئوکا، تعداد درخواستهای نجات امسال به ۶۱ نفر رسید که ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و گردشگران غیرژاپنی یکچهارم آن را تشکیل میدهند. یکی از مقامات گفته که اکثر آنها تجهیزات ضعیفی داشته و یا از هیپوترمی یا بیماری ارتفاع رنج میبردهاند.
«جون شیبازاکی» بازدیدکننده ۶۲ ساله محلی میگوید: «هر ژاپنی دوست دارد حداقل یک بار در زندگی خود از کوه فوجی بالا برود. اما خیلی شلوغ است. ایجاد محدودیت در ورود ممکن است چیزی باشد که باید با آن کنار بیاییم».