ایرانجهاندیپلماسی

بازتاب حادثه تروریستی کرمان در رسانه‌های دنیا / اوج تنش‌ها بین ایران، آمریکا و اسرائیل/ ایران دشمنان متعددی دارد

تراژدی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی

حادثه تروریستی کرمان به سرعت به تیتر خبری رسانه های مطرح جهان تبدیل شد

ابوالفضل خدائی: روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از رسانه های ایرانی نوشت: وقوع یک جفت انفجار در روز چهارشنبه در ایران در آیین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در کرمان ۷۳ شهید و ۱۷۱ زخمی برجای گذاشت که در بحبوحه افزایش تنش ها در منطقه و ترور فرماندهان حماس در بیروت رخ می دهد.

پایگاه خبری سی ان ان نیز نوشت: در پی دو انفجار در نزدیکی مزار سردار سلیمانی که مقامات ایران آن را یک حمله تروریستی خواندند، روز چهارشنبه حداقل ۱۰۳ نفر در شهر کرمان شهید و ۱۴۱ نفر زخمی شدند.

وبگاه فاکس نیوز نیز با اشاره به تلفات این حادثه نوشت: این انفجارها در بحبوحه تنش های شدید بین ایران، آمریکا و اسرائیل رخ می دهد. گروه‌های نیابتی ایران از ماه اکتبر تاکنون بیش از ۱۰۰ بار به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه حمله کرده‌اند و نیروهای حوثی مورد حمایت ایران در یمن تجارت در دریای سرخ را با مشکل مواجه کرده اند. حزب الله، یکی دیگر از گروه های مورد حمایت ایران، مرزهای شمالی اسرائیل را با حملات پهپادی تهدید کرده است.

آسوشیتدپرس نیز با اعلام آخرین تلفات و سابقه اسرائیل در ترور و خرابکاری در ایران نوشت: ایران دشمنان متعددی دارد که می‌توانند پشت این حمله باشند، از جمله گروه‌های تبعیدی، سازمان‌های شبه‌نظامی و بازیگران دولتی.

واشنگتن پست نیز در این رابطه نوشت: انفجارهای چهارشنبه در بحبوحه دخالت تشدید گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران در رویارویی با اسرائیل و حامی اصلی آن، ایالات متحده، در جریان جنگ اسرائیل در غزه رخ داد.

رسانه های انگلیسی نیز به این حادثه واکنش نشان دادند.شبکه خبری اسکای با اشاره به نزدیکی این حادثه در محل تجمع مراسم گرامیداشت شهید سلیمانی، اعلام کرد که این رویداد، درست یک روز پس از انفجار بیروت صورت گرفت که به موجب آن معاون جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز کشته (شهید) شد.

این شبکه خبری نوشت: قاسم سلیمانی که زمانی ژنرال ارشد نظامی ایران بود، در جریان سفر به عراق در سال ۲۰۲۰ برای دیدار با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر وقت این کشور، در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا ترور شد. این حمله پهپادی باعث ایجاد یک بحران دیپلماتیک بزرگ بین ایالات متحده و ایران و منجر به حملات راکتی تلافی جویانه علیه سایت های نظامی آمریکا در عراق شد و دو کشور تا آستانه جنگ پیش رفتند.

این گزارش یادآوری کرده است که شهید سلیمانی «یکی از فرماندهان ارشد ایران بود که پس از رهبر معظم ایران، به عنوان دومین شخصیت قدرتمند ایران شناخته می‌شد. او فرمانده نیروی قدس – یک لشکر سپاه بود که مسئول عملیات جاسوسی و نظامی در خارج از ایران بود. شهید سلیمانی همچنین مغز متفکر عملیات نظامی ایران در عراق و سوریه محسوب می شد. او همچنین در توسعه “محور مقاومت” تأثیرگذار بود.»

تارنمای شبکه تلویزیونی آی‌تی‌وی هم در گزارشی با اشاره به آخرین آمار شهدای کرمان تصریح کرد: این حادثه در بحبوحه تنش‌های گسترده‌تر در خاورمیانه بر سر جنگ [رژیم] اسرائیل علیه حماس در نوار غزه صورت می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، شهید سلیمانی «معمار فعالیت‌های نظامی منطقه‌ای ایران بود و به عنوان یک نماد ملی مورد ستایش قرار می‌گیرد. با این حال او، برای مقامات آمریکایی، نماینده یک دشمن مرگبار در طول جنگ عراق بود، که با بمب‌های کنار جاده‌ای باعث کشته و ناقص شدن سربازان آمریکایی شد.»

آی‌تی‌وی همچنین همسو با خط خبری سایر رسانه‌های انگلیس، از به‌کار بستن واژه تروریستی برای این حادثه مرگبار خودداری کرد و این طور نوشت: «ایران دشمنان متعددی دارد که می‌توانند پشت این حمله باشند، از جمله گروه‌های تبعیدی، سازمان‌های شبه‌نظامی و بازیگران دولتی».

در همین حال تارنمای روزنامه گاردین در گزارشی به قلم پتریک وینتور دبیر سیاسی این نشریه نوشت: حملات انتحاری در ایران رایج نیست و مشخص نیست که آیا این حمله نتیجه عملیات یک گروه ایرانی بوده است یا به کارگردانی [رژیم] اسرائیل.

این گزارش می‌افزاید: ایران به تازگی گفته بود گروهی را که توسط موساد، سرویس مخفی دولتی اسرائیل حمایت می‌شد، ریشه کن کرده است. این درحالیست که ایران بابت کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد خود در سوریه، [رژیم] اسرائیل را تهدید کرده بود.

گاردین یادآور شد: اسرائیل از گذشته، در ترورهای هدفمند دانشمندان هسته ای فعال در برنامه هسته ای ایران تخصص دارد.

شبکه خبری الجزیره نیز نوشت: این حادثه یک روز پس از کشته شدن صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس در حمله پهپادی در بیروت رخ داد که مقامات لبنانی آن را به اسرائیل نسبت دادند. ایران این کشتار را محکوم کرد و گفت که این کشتار می تواند موج دیگری را در رگ های مقاومت و انگیزه مبارزه با اشغالگران صهیونیست ایجاد کند.

راشاتودی نیز با اعلام جزئیات تلفات حادثه نوشت: هویت افراد پشت این انفجارها – یا انگیزه آنها – هنوز مشخص نیست. با این حال، کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت، در شبکه های اجتماعی گفته است که «پاسخ این جنایت را فقط باید در تل آویو، حیفا دانست».

سایر رسانه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی نیز با انتشار گزارش‌هایی این حادثه تروریستی را به تشدید تنش‌ها در بحبوحه جنگ غزه نسبت دادند.

اشپیگل نیز نوشت: گزارش ها حاکی از آن است که دو انفجار در شهر کرمان در مرکز ایران رخ داده است که ده ها کشته برجای گذاشته است. گفته می شود این حادثه در نزدیکی مزار سردار قاسم سلیمانی که در سال ۲۰۲۰ شهید شد، رخ داده است. بیم آن می رود که حمله به العاروری به تشدید بیشتر درگیری ها در خاورمیانه کمک کند.

فرانس ۲۴ هم نوشت: در حالی که اسرائیل حملاتی را در ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور انجام داده، ترورهای هدفمند را نیز در پیش گرفته است. گروه های افراطی از جمله داعش هم در گذشته حملات گسترده ای را انجام داده اند که منجر به کشته شدن غیرنظامیان در ایران با اکثریت شیعه شده است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا